English landing page

O nama

Tvrtka MIPS d.o.o. je osnovana u Zagrebu 17.09.1990. Tvrtka se vodi pod matičnim brojem 080166898 u Trgovačkom sudu u Zagrebu pod punim nazivom „MIPS društvo s ograničenom odgovornošću za pružanje informatičkih usluga“. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, Tuškanova 37. Tvrtku pojedinačno i samostalno zastupa direktor, g. Ivan Orlović.

MIPS d.o.o. je značajnije specijaliziran za:

a) izrada informacijskog sustava pošte – Informacijski sustav za poštansko poslovanje koji trenutno funkcionira u preko 1.000 poštanskih ureda na više od 2.500 radnih mjesta. Sustav je instaliran u Hrvatskoj Pošti u Republici Hrvatskoj i u Hrvatskoj Pošti Mostar u BiH.

b) izradu informacijskih sustava proizvodnim poduzećima – Informacijski sustav Apropos koji je orijentiran srednjim i velikim korisnicima, a temelji se na UNIX platformi, Informix bazi podataka te programskim alatima IBM Informix i JAM.

MIPS ima stalno uposlenih 21 djelatnika, od čega 2 sistem inženjera i 18 projektanata-programera i administrativnog djelatnika.

MIPS provodi potpuni inženjering informacijskog sustava poduzeća, od snimke stanja, izrade analize i predstudije, izrade idejnog i funkcionalnog projekta do implementacije informacijskog sustava i izrade uputstava korisniku.